Home - Geschiedenis - Discografie - Foto's - Media - Audio en Video - Gastenboek - Contact - Links

 

 

audio en Video

Uiteraard biedt www.ro-d-ys.com in het huidige digitale tijdperk óók videomateriaal! We hebben enkele videoclips ('Just fancy', 'Take her home' en 'Sleep, sleep, sleep') voor u op onze webpagina opgenomen zodat u anno nu kunt genieten van werkelijk prachtig videomateriaal van zo'n veertig jaar geleden!

Naast de originele videoclips uit de jaren '60 bieden wij u ook recenter videomateriaal; Zo hebben wij opnamen weten te bemachtigen van de Ro-d-Ys tijdens het festival "Let The Sixties Roll", uit april 1989, in theater Veenlust te Veendam. Ze vertolkten daar enkele klassiekers als 'Just Fancy' en 'Robinetta'. Ook speelden zij aldaar het nummer 'Raincoat', een solo-compositie van Harry Rijnbergen.

Ook hebben wij op deze webpagina ruimte gereserveerd voor een aantal videoclips van bands die liedjes van de Ro-d-Ys coverden. Bijvoorbeeld van de Groninger band Benjamin B. Zij coverden een drietal nummers van de Ro-d-Ys ter gelegenheid van de opening van het Groninger poparchief (2006). Daarnaast bieden wij beeldmateriaal van de bands (Fusion, Papa Di Grazzi) die liedjes van de Ro-d-Ys speelden tijdens de onthulling van het standbeeld op 23 september 2006 hebben een plaats gekregen op deze site. Van De Zwalkers hebben we helaas geen beelden.

 

Klik hier voor de originele Ro-d-Ys videoclips.

Klik hier voor clips van de Ro-d-Ys tijdens het festival "Let The Sixties Roll".

Klik hier voor clips van Benjamin B (3 Ro-d-Ys covers, opening poparchief ).

Klik hier voor clips clip van Tim Knol (2 Ro-d-Ys covers).

Klik hier voor clips van bands die speelden tijdens de standbeeldonthulling.

Klik hier voor een clip van de Ro-d-Ys tijdens de boekpresentatie.

 

herplaatsing Standbeeld Laeu Boekpresentatie

Photo 11

Op 25 feb.2009 is de beeldengroep door kunstenaar Grupstra en initatiefnemers Kor Langerhuizen en Lup Boelmans, herplaatst op de sokkel waar het eind juni 2008 van verdween.

Photo 12

Op 29 november 2008 verscheen het boek 'Ro-d-ys Any time, een Groninger beatlegende' van Wiebe Klijnstra en Wessel Gernaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ro-d-Ys.com heeft ook een eigen youtubekanaal!