Home - Geschiedenis - Discografie - Foto's - Media - Audio en Video - Gastenboek - Contact - Links

 

 

Welkom

Op deze webpagina vindt u veel informatie over de jaren zestig landelijk bekende beatband de Ro-d-Ys. Een band die in die tijd de hitlijsten bestormde met hits als 'Just Fancy' en 'Take her home', en met de LP 'Earnest Vocation' (misschien wel het eerste psychedelische album van Nederland!) de toon zette voor een nieuwe sound.

Deze webpagina is een eerbetoon aan álle Ro-d-Ys (Harry Rijnbergen, Joop Hulzebos, Wiechert Kenter, Berend Groen, Dick Beekman, Willem van Meegen, Richard Derksen en Annet Hesterman), alle fans en alle liefhebbers van de Pekelbeat!

Via de menuknoppen bovenin het scherm kunt u alle platen van de Ro-d-Ys bekijken, audio- en videofragmenten zien en beluisteren, foto's bekijken en in ons gastenboek lezen en schrijven.

Veel lees-, luister- en kijkplezier!
-van webmeester ro-d-ys.com-

Rockumentary Grunn

In het kader van het project Rockumentary Grunn wordt er op dit moment gewerkt aan een mini-documentaire over de Ro-d-Ys en de muziek van Harry Rijnbergen.

In de film staat de invloed die de muziek van Harry Rijnbergen heeft op de muzikanten van nu centraal. Aan het woord komen o.a. Bert Hadders en Tim Knol. De film gaat dinsdag 4 juli in voorpremière in Vera Groningen en is voor iedereen toegankelijk ! Op vrijdag 7 juli zal de officiële première plaatsvinden in de machinefabriek in Groningen.

Noordmannen in Oude Pekela

Op zondag 7 mei 2017 besteedden Noormannen Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge van RTV Noord uitgebreid aandacht aan Oude Pekela en de Ro-d-Ys. Door interviews met o.a. Jaap Spelde, Kor Langerhuizen en Wiechert Kenter werd een mooi beeld geschetst van het Oude Pekela in de de jaren 60 waar de kartonindustrie een zeer belangrijke invloed kende en de opkomst van de Ro-d-Ys voor de Pekelder jeugd als een bevrijding voelde van de tijd waarin menig ouder de beatgeneratie afschilderde als langharig werkschuw tuig.

Luister hier de uitzending terug.

Hier vindt u de prachtige comlumn van Noordman Erik Hulsegge.

Noordmannen Ro-d-Ys

Noordmannen Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge tijdens de uitzending.

Op de foto verder o.a. Wiechert Kenter, Jaap Spelde en Kor Langerhuizen


Standbeeld Laatste nieu Tim Knol

Photo 1

Klik op de polaroid voor foto- en fimmateriaal van de onthulling van het standbeeld van de Ro-d-Ys in Oude Pekela.

Photo 2

De muziek van de Ro-d-Ys is nog steeds niet gedateerd. Dat bewijst Tim Knol met zijn versie van 'Take her home'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ro-d-Ys.com heeft ook een eigen youtubekanaal!